file49514404_4476b19d

Zeg eens NEE … tegen een baan!

Stelling: Als je ziek wordt van je werk, dan ligt dat vaak aan de anderen. Ik durf het aan, deze stelling is … waar!

Hoezeer management goeroes, coaches en managementtrainers het ú zullen aanrekenen en u doen laten geloven dat het een kwestie is van ‘positieve mindset’… ziek worden van je werk ligt vaak niet aan uw mindset!

Ziek wordt men vooral door het gebrek aan binding met de groep mensen waarmee wordt gewerkt of door weinig steun van/verbondenheid met de leidinggevende. Ik wilde eigenlijk nu opschrijven dat dit “in uiterste gevallen kan resulteren in pestgedrag”. Helaas … 1 op de 6 werknemers krijgt hiermee te maken, dus kunnen we hier niet meer van uitzonderingen spreken. Pesten is de belangrijkste uitingsvorm van sociale uitsluiting en dat heeft vaak een direct verband met verzuim. Derhalve beoordeel ik bovenstaande stelling als waar!

De vraag blijft waarom u ervoor kiest om op een plek te blijven werken waar u geen verbondenheid voelt met de mensen om u heen? En belangrijker nog, waarom gaat u daar überhaupt werken? “…dat weet je toch niet van te voren?” hoor ik u al zeggen. Fout! Dat is juist zo bijzonder aan mensen. Wij zijn allemaal uitgerust met intuïtie die ons precies vertelt of iets wel of niet oké is. Dus…voelt het niet goed tijdens het sollicitatiegesprek, zeg dan eens “nee” tegen een baanaanbod!

Van de 7 aanbiedingen die ik zelf ooit in mijn carrière kreeg heb ik er 4 aangenomen (waarvan ik er dan weer 2 NIET had moeten aannemen).

Maar ja, ik ben de peuterpubertijd dan ook nooit helemaal ontgroeid.

Terug naar overzicht

Deducation © 2022 - Algemene voorwaarden