images (41)

Mijn Brexit was in 2006 … en die van jou?

In het voorjaar van 2006 sprak iemand de wijze woorden: “Je hebt je principes en je hebt je hypotheek!” Het was aan de vooravond van mijn ‘persoonlijke Brexit’, ik verliet ABN AMRO per 1 mei van dat jaar.

Mijn krant kopt vandaag 46 miljoen Britten beslissen vandaag over de toekomst van Europa.  Als bedrijfseconoom zou ik adviseren om te blijven, de voordelen zijn groot en de belangen enorm. Het emotionele vaatdoekje in mij zegt: weggaan als het niet meer past! Het vraagstuk wat nu met de mogelijke Brexit op tafel ligt is een exponent van de loopbaanvraag van veel individuele medewerkers.

Professionals, die ooit kozen voor hun vakmanschap (verpleegsters, docenten, jeugdwerkers, etc…) hebben de organisaties om hen heen zien veranderen. Veelal groter zien worden, meer regels, meer management, meer procedures. Gevolg? Minder professionele ruimte, minder keuzevrijheid, minder autonomie. Wanneer komt dan het punt van ‘jouw Brexit’? Bedenk daarbij dat organisaties veranderen, maar jouw karakter niet (net zo min als de Britse eigenwijze houding).

Vanmorgen had ik zo’n professional aan tafel. Een 60-jarige uitgerangeerde en uitgebluste docent. We kwamen erachter dat zijn Brexit in 1995 al had moeten plaatsvinden. Heftig om bij een mooi mens het EGO te zien knakken.

Gelukkig komt de grote vakantie eraan….zijn bestemming?

Engeland.

Terug naar overzicht

Deducation © 2022 - Algemene voorwaarden